Caritas-Spes Ukraine Kyiv Будинки сімейного типу

Будинки сімейного типу

фонКарітас-Спес організовує та провадить 25 дитячих будинків сімейного типу, в яких постійно проживають до повноліття від 5 до 10 дітей. Вихованням займаються сестри-монахині та спеціально підготовані фахівці. Наші вихованці ходять до шкіл та дитячих садочків разом з іншими дітьми,  вони мають додаткові заняття зі шкільних предметів та розвивають свої таланти та здібності в різноманітних гуртках та секціях, а найголовніше, отримують любов, якої не мали або були позбавлені, навіть маючи батьків.
Починаючи з грудня 2006 року з Карітас-Спес почала співпрацювати благодійна організація Kleine Herzen, що в перекладі означає – “Маленькі серця”, на чолі з Паскаль Вайєр. Основна ціль організації – підтримка дітей з економічно слабких країн. На сьогодні з допомогою організації усиновлено 48 дітей з Росії. Основний проект в Україні – підтримка дитячих будинків сімейного типу; так зване усиновлення на відстані: в кожної дитини з дитячого будинку є свій опікун в Австрії, котрий допомагає для неї. Всього проектом охоплено 6 дитячих будинків сімейного типу.
Дім Св. Йосипа для дітей-сиріт в Києві, у Бортничах. Був відкритий влітку 2001 року і розрахований на 12 дітей. Зараз у ньому перебуває 11 дітей віком від 4 до 19 років, серед яких 4 хлопчиків та 7 дівчаток. В 2006 році відбулась реєстрація та надання державного статусу для цього дитячого будинку сімейного типу.

У травні 2010 року було відкрито ще один дитячий будинок в Києві, у Бортничах – дім Св. Франциска. З вересня 2011-го в ньому проживають 10 дітей – 6 хлопчиків та 4 дівчинки – віком від 1 до 11 років, а також 3 сестри-монахині.

Дім Св. Яніни у Ворзелі Київської обл. почав функціонувати у 2009 році. Зараз там проживає 8 дітей віком від 5 до 18 років, з них 4 дівчинки та 4 хлопчики, та три сестри-монахині.

“Дім Марії” в Житомирі, був відкритий в 2003 році. Зараз в цьому будинку виховується 7 дітей віком від 5 до 16 років, серед яких вже двоє студентів. Діти знаходяться на опікунстві вихователів.

Дім ім. Св. Йосипа Хольцмана в Житомирі був відкритий восени 2004 року, на сьогоднішній день тут перебуває 6 дітей від 12 років до 16 років. Дітьми опікуються 3 сестри-монахині.

Дім ім. Св. Піо у Хмельницькому – 10 дітей – 4 хлопчики та 6 дівчаток, від 5 до 19 років

Дитячий будинок ім. Св. Франциска сімейного типу в смт. Ярмолинці Хмельницької обл. було створено в 2000 р. У вересні 2005 року було надано державний статус ДБСТ. Тут виховується 10 дітей, серед яких найменшій дівчинці – 4, а найстаршій – 18.

В м. Чернігові діє дитячий будинок сімейного типу. Його провадять сестри з ордену Назаретанок. Будинок є домом для 16 дітей, 2 з яких ходять в садочок, 4 – студенти, решта – школярі.

У с. Пнікут Мостиського району Львівській області на сьогоднішній день функціонує три дитячих будинки сімейного типу, ще два щойно добудовано. З самого початку тут планувалася розбудува містечка “Країна дитячих мрій”, яке складатиметься з 5 будинків. Опікуються дітьми у цих будинках сімейні пари.