Caritas-Spes Ukraine Kyiv Родина «Карітас-Спес Україна» справила свято оплаток

Родина «Карітас-Спес Україна» справила свято оплаток

20 грудня у Києві у парафії Пресвятої Діви Марії у приміщенні Католицького медіа-центру духовні отці, богопосвячені особи, працівники та волонтери Релігійної Благодійної Місії Римо-Католицької Церкви в Україні «Карітас-Спес Україна» відзначили свято оплаток.

В цих урочистостях у сімейному колі «Карітасу» взяв участь єпископ-ординарійХарківсько-Запорізької дієцезії Станіслав Широкорадюк, перший президент “Карітас-Спес Україна”, його наступник, президент «Карітас-Спес Україна» отець Петро Жарковський, генеральний секретар «Карітас-Спес Україна» отець Віктор Симон та інші духовні отці, монахи, миряни.

Окремим приємним подарунком для «Карітасу-Спес Україна» було те, що у святі взяли участь працівники радіо «Марія», зокрема отець Олексій Самсонов та інші.

На святі виступили вихованці дитячих будинків, якими опікуються монахині та волонтери «Карітас-Спес-Україна» та фольклорний ансамбль.

Діти отримали подарунки від Миколая, а дорослі ділились разом з ними оплатками та бажали один одному щастя у новому році.

Наприкінці святкового вечора президент «Карітас-Спес Україна» отець Петро Жарковський вручив сестрам, що опікуються дитячими будинками «Карітас-Спес» сертифікати від медичного центру «Інго» на безплатне медичне обстеження вихованців дитбудинків.

Оплаток – це прісний хліб, котрий випікається у вигляді тоненьких пластинок з пшеничного борошна та води без додавання дріжджів. Він символізує Тіло Христове. З давніх-давен ділення хлібом символізувало поєднання, тому, оплаток також є символом братерства та любові.

Католицька Церква зберігає дуже гарну традицію – ділитися хлібом-оплатком. Відбувається це таким чином: вся родина збирається довкола святкового столу, при світлі свічок співають колядку, потім моляться, і голова родини складає усім святкові побажання. Після цього члени родини складають один одному побажання. При цьому один в одного відломлюють шматочок оплатка. Можна й бажано сердечно обняти свого товариша, а опісля сміливо споживати оплаток.

Родина «Карітас-Спес Україна» опікується дітьми, сиротами, людьми похилого віку, переселенцями з зони АТО, має більше 20 дитячих будинків по всій Україні, проводить безплатні медичні огляди, роздає ліки малозабезпеченим, теплий одяг та взуття безхатченкам, надає інші послуги милосердя в Україні.

На знімках. Сестри з родини “Карітас-Спес” разом із вихованцем одного з дитячих будинків, яким опікується Релігійна Благодійна Місія.

Дітей на святі поздоровив Святий Миколай.
В очікуванні подарунків.
Спільне фото на згадку.
Сертифікат на безкоштовне медичне обстеження вихованців дитбудинків у медичному центрі “Інго”.
Єпископ Станіслав Широкорадюк та отець Петро Жарковський благословляють оплатки та святкову їжу.
Сестра Анастасія, що опікується одним з центрів “Карітас-Спес” у Києві.
Ділення оплатками.
Водій Євген – теж у минулому вихованець дитячого будинку.
Президент “Карітас-Спес Україна” отець Петро Жарковський.