Make a Donation

Соціальні центри

Соціальний центр13На території України під егідою Карітас-Спес функціонують кілька соціальних центрів, які працюють з різними категоріями малозабезпечених громадян. В м. Бар від 2000 року діє проект “Допомога дітям інвалідам”. Він охоплює постійною опікою 50 осіб віком від 7 до 17 років. Регулярні зустрічі “У колі друзів”, шахові та шашкові турніри, перегляд відеофільмів, лялькові вистави, організація екскурсій, відвідування обмежених в пересуванні дітей, надання гуманітарної допомоги – ось основні напрямки роботи в рамках даного проекту. У реалізації проекту допомагають волонтери, методисти і гуртківці загону „Милосердя” Центру позашкільної роботи з дітьми та підлітками районного відділу освіти, РКП св. Анни.
У Харкові діє соціальний кабінет, в якому надаються консультації в середньому для 15 осіб за день. Кабінет працює 5 разів на тиждень. Сам Соціальний центр було відкрито для відвідувачів взимку 2014 року. Там уже функціонує благодійна їдальня, душові кабінки та пральні для малозабезпечених та безхатченків міста, відбувається роздача гуманітарної допомоги.
Соціально-побутові послуги підопічним при Київському соціальному центрі. Щорічно наші працівники здійснюють більше тисячі візитів (доставка продуктів, необхідного одягу, прибирання помешкань, відвідування в лікарні). При Соціальному центрі також діє пральня, послугами якої користуються підопічні. Вони ще мають можливість прийняти гарячий душ. Соціальний центр також надає допомогу одягом, який надсилає поштою. За письмовими проханнями можлива доставка гуманітарної допомоги в інші міста України.
В Стрию розпочав свою діяльність пункт соціальної допомоги в якому працюють 5 працівників.У Кам’янець-Подільському діє порадня PRO-LIFE. Карітас-Спес працює над розширенням мережі соціальних центрів у інших містах України.