Make a Donation

Турбота про найбільш нужденних – це не лише пряма матеріальна або інша підтримка, але й створення для людей сприятливих умов, в яких вони самі спроможні себе забезпечити та навчити цьому інших. Спеціально для тих, хто мешкає у міс цевостях зі складними економічними умовами, організація Карітас-Спес створила робочі місця, впровадивши власні виробництва. Такі проекти дозволяють розв’язати сукупність соціальних проблем і приносять користь, як працевлаштованим, так і споживачам продукції, котра виробляється нами власноруч. Під управлінням Карітас-Спес працюють різні ресурсно-орієнтовані проекти. Зокрема, у селищі Олександрівка на Житомирщині столярна майстерня виробляє широкий асортимент продукції з деревини. Пекарні у м. Оратів на Хмельниччині та с. Пнікут, що у Львівській області, традиційно радують покупців свіжими запашними булочками, буханцями та калачами. Крім того, Карітас-Спес утримує пасіку в Заріччі Львівської обл., ставки для розведення риби та земельні ділянки, на яких вирощуються сільськогосподарські культури. Одним із найбільш затребуваних соціальних проектів є виробництво різдвяних та великодніх свічок. До акцій з їхнього розповсюдження щорічно долучаються волонтери з усієї України, і всі зібрані від продажу кошти передаються на фінансову підтримку дітей-сиріт, а також літніх немічних людей.