У Києві відбувся різдвяний обід для бездомних

Вже завтра православні християни святкуватимуть надвечір’я Різдва і, за доброю традицією, сім’ї зберуться за спільним столом. Кутя, традиційні 12 страв, колядки та спілкування — ці прості радощі, на жаль, доступні далеко не кожному. Для безпритульних і самотніх людей святковий час — найважчий. Місія «Карітас-Спес Україна» спільно зі Згромадженням Місіонерів Облатів Непорочної Марії вже 10 років поспіль організовує різдвяні обіди для бідних і бездомних Києва, щоб також і на свята не залишити їх самотніми.

Із запровадженням карантину Місія організовує такі зустрічі в дещо іншій формі. Протягом дня відбуваються п’ять окремих обідів для невеликих груп. Усі підопічні отримують запрошення на певну годину. Після кожного такого обіду волонтери дезінфікують поверхні та приміщення, провітрюють і готують залу для наступної групи. Цього року на різдвяний обід прийшло понад 120 людей (хоча запрошення отримали більше осіб).

Вітаючи гостей, координатор київської програми «Кухня для бездомних» брат Себастіан Янковський ОМІ сказав: він бажає всім таких змін у житті, щоб наступного року вони самі могли запросити до себе в гості тих, хто потребує. На різдвяний обід завітав президент «Карітас-Спес Україна» о. Петро Жарковський, який співав колядки з підопічними і молився за них.

Місія «Карітас-Спес Україна» дякує жертводавцям і волонтерам, завдяки яким цей різдвяний обід став можливим.

Місія служить бідним уже понад 25 років. Соціальні центри та їдальні для бідних діють у 23 осередках, щорічно надаючи допомогу понад 100 000 осіб. У Києві програма «Кухня для бездомних» діє 10 років, двічі на тиждень розвозячи гарячі обіди й речі першої необхідності для близько 200 безпритульних.

Підтримати служіння найбіднішим можна, склавши пожертву на картку ПриватБанку «Карітас-Спес Україна». Номер картки: 4246001000576722. Призначення платежу: «Благодійна допомога бездомні»,

або за реквізитами:

Карітас-Спес РЕЛІГІЙНА МІСІЯ «КАРІТАС-СПЕС» /CARITAS-SPES/ РИМСЬКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ В УКРАЇНІ ЄДРПОУ: 21664879; Номер рахунку: UA33 3808 0500 0000 0026 0023 70996; Призначення платежу: «Благодійна допомога бездомні».

5 січня 2022