Donate
ua en

Діти з Хмельницького повернулись з літнього відпочинку у Словенії

Діти з Хмельницького повернулись з літнього відпочинку у Словенії

У співпраці з «Карітас Словенії» команда вкотре організувала відпочинок для 37 дітей з Хмельницького у Словенії. З 26 серпня до 4 вересня група дітей наповнювалась щасливими моментами.

У самій назві курорту Порторож ховається історія порту, квітів, моря, солеварень, теплого (навіть узимку), приємного середземноморського клімату. У перекладі з італійської назва міста означає «Порт троянд», що підтверджують численні рожеві кущі, висаджені вздовж кожної вулички.

Проживали діти в парафіяльному домі Католицької церкви Матері Божої Розарію і відчували себе як вдома завдяки турботі працівників та волонтерів «Карітас Словенії». Окрім щоденного купання в морі, екскурсій та прогулянок історичними місцями, щовечора діти мали насичену культурну програму, співали словенцям українських пісень і навіть поставили спільний танок зі словенським ансамблем. А в один з днів влаштували справжнє кулінарне шоу — готували піцу, лазанью, тістечка брауні. Один хлопчик з групи навіть навчив словенського кухаря готувати український борщ.

Працівники «Карітас-Спес Хмельницький» висловлюють вдячність «Карітас Словенії» та директору Peter Tomazic, а також куратору з логістики Mojca Kepic за неоціненну можливість дати нашій молоді можливість провести час у мирі та спокої і наповненими цими почуттями повернутись в Україну і продовжувати вірити у нашу перемогу.

15 September 2022
Donate
Система Orphus
Переверните устройство для лучшего отображения