MainNewsNews

«Карітас-Спес Україна» та «Карітас України» на прохання Святого Престолу надають притулок біженцям з Афганістану

18 біженців з Афганістану, серед яких 6 дітей, сьогодні були евакуйовані і прибули сьогодні в Україну. Святий Престол звернувся до українських благодійних організацій з проханням підтримки і розміщення евакуйованих осіб. У тісній співпраці Релігійна Місія «Карітас-Спес Україна» та «Карітас-України» забезпечили всім необхідним та супроводжували групу з аеропорту Бориспіль до Відпочинкового центру в Житомирській області, де з ними працюють координатори та лікарі. А також облаштовані теплі кімнати, харчування та все необхідне. Планується, що Україна стане для них транзитною країною перебування на шляху до Риму.

Для України це друга хвиля евакуації біженців з Афганістану. Цього разу забезпечення та трансфер взяли на себе дві благодійні католицькі організації Релігійна Місія «Карітас-Спес» РКЦ в Україні та «Карітас-Україна», що представляє УГКЦ, та здійснює програми швидкого реагування.

Нагадаємо, що Папа Франциск, закликав країни світу приймати біженців з Афганістану, де владу захопили бойовики радикального руху «Талібан». Папа закликав бути відкритими до біженців наголосивши: «У цей хвилюючий період, що є свідком афганців, які шукають притулку, молюся за найбеззахисніших із них. Молюся за те, аби чимало країн прийняли та захистили тих, хто шукає нового життя», – сказав Папа Франциск.

Загалом Папа Римський Франциск наголошує на необхідності турботи про біженців, які ризикують життям у тривалих і небезпечних подорожах рятуючись від воєн і голоду, щоб віднайти мир. А також Святий Престол неодноразово приймає біженців з країн, що потерпають від воєнних конфліктів та техногенних катастроф. Після захоплення влади в Афганістані Талібами, понад 2 мільйони афганців покинули країну рятуючись від переслідувань. Ще близько 3,5 мільйонів залишились без даху, внаслідок тривалого конфлікту та політичної нестабільності.

23 September 2021
Cherish merciful love and hope in actions

contacts

office@caritas-spes.org
+38 044 278-19-37

address

Head office:
Kostiolna 17 street, 01001, Kyiv, Ukraine

1995-2021 © Caritas-Spes Ukraine.
Visa & Mastercard
Donate