Donate
ua en

Спорт – прямий шлях до здорового способу життя!

Спорт – прямий шлях до здорового способу життя!

Вчора в Житомирі відбувся Всеукраїнський відкритий турнір з фут залу. Ініціатором та організатором турніру виступила ГО «AQUA-VITA», яка займається реабілітацією наркозалежної молоді. Спонсором заходу стала місія Caritas Spes, під егідою якої діє реабілітаційний центр  «AQUA-VITA».

За словами президента Caritas Spes о. Петра Жарковського, вирішення проблем наркозалежності серед молоді є одним із пріоритетних напрямків діяльності релігійної місії: «Побідні заходи сприяють об’єднанню людей у боротьбі з такою складною проблемою сучасного суспільства, – зазначив о. Петро, – тому ми будемо робити все можливе, аби допомагати центру «AQUA-VITA».

У змаганнях взяли участь 10 команд з урядових та громадський організацій, які в тій чи іншій мірі задіяні у вирішенні проблем наркозалежності. «AQUA-VITA» представляли 2 команди: команда випускників центру та команда хлопців, що проходить реабілітацію.

Голова ГО «AQUA-VITA» Олександр Ткаченко розповів, що захід організовано з метою привернення уваги громадськості до проблем молоді та пошуку шляхів їх вирішення: «Такі заходи допомагають хлопцям, що проходять реабілітацію, усвідомити  важливість здорового способу життя, спонукають до самореалізації, повертають соціальні навики поведінки, мотивують до обрання життя, вільного від наркотиків, – поділився пан Олександр,  – крім того, в турнірі беруть участь команди з місцевих органів влади, міської ради та поліції, а це сприяє налагодженню зав’язків та продуктивній співпраці між всіма ланками суспільної протидії поширенню наркотиків».

Змагання проходили в енергійній дружній атмосфері спортивного змагання. Учасники відчували себе важливими , здоровими і потрібними, що і є проявом реально діючої реабілітації і шляхом до здорового способу життя.

За результатами турніру кубок першості отримала команда пенітенціарної служби (м. Житомир). 2-ге та 3-тє місце дісталося відповідно команді реабілітаційного центру «Здоровий шлях» (м. Рівне) та команді патрульної поліції (м. Житомир).

Всім учасникам турніру вручили пам’ятні подарунки від Caritas Spes)

9 September 2016
Donate
Система Orphus
Переверните устройство для лучшего отображения