Donate
ua en

Відпочинок з поглядом в майбутнє

Відпочинок з поглядом в майбутнє

На запрошення Парламенту Австрії 10 дітей віком 9-13 років, з Будинків сімейного типу, якими опікується Релігійна Місія “Карітас-Спес Україна” у супроводі двох вихователів провели тиждень канікул в австрійському місті Вайдгофен ( двоє дітей з Дитячого будинку сімейного типу «св. Йосипа», с. Бортничі, що під Києвом, троє з Дому Марії з м. Житомира, та п’ятеро з двох ДБСТ з с. Пнікут Львівської обл.,). Ідея проекту виникла під час робочого візиту президента Національної ради Австрії Вольфганга Соботки в Україну. “Я відразу зрозумів, що хочу допомогти цим дітям і підтримати їх, побачити, як вони розцвітають і насолоджуються пригодами – це просто приголомшливо!”, – каже пан Соботка.

Обрати дітей для цієї програми з “карітасівських” Дитячих будинків сімейного типу запропонувала австрійська організація «маленькі серця» на чолі з Паскаль Вайє, яка вже понад 10 років опікується нашими ДБСТ. “Ці канікули мають стати для дітей стимулом продовжувати докладати зусиль у майбутньому і взяти керування своїм життям у власні руки”, – сказала очільниця «маленьких сердець» Паскаль Вайє.

Програма відпочинку була так запланована, що за час відпочинку діти навчилися кататися на лижах, відвідували музей моря, та музей «Подорож в часі», ходили в невеличні походи, пройшли майстер-клас з малювання та ліплення з глини, відвідали місцеву гімназію. Також, важливою подією став візит до австрійського парламенту.

Президент Парламенту пан Соботка планує організовувати такі проекти для дітей щороку. В цій програмі, крім дітей з України, були і 10 дітей з Росії. Пан Соботка також зазначив важливість такого спілкування між молодими поколіннями, і що діти обох країн мають стати взірцем, дружнього спілкування. “Я хотів би, щоб ці спільні канікули, проклали міст між цими дітьми і двома країнами” – додав голова парламенту Австрії Вольфганг Соботка.

Нагадаємо, що 2019 рік в Австрії оголосили «Роком України і української культури», а Уряд Австрії підтримує Україну протягом останніх 5 років і являється дев’ятим по величині інвестором в Україну. Пан Вольфганг Соботка зазначив, що для нього важливою є допомога дітям-сиротам з України, і розповів, що сам є батьком 8 дітей, тому розуміє наскільки важливо, щоб діти мали щасливе дитинство і можливості розвитку.

6 March 2019
Donate
Система Orphus
Переверните устройство для лучшего отображения