Donate
ua en

Відзначення 20-річчя Caritas-Spes в Яблуниці

Відзначення 20-річчя Caritas-Spes в Яблуниці

Високо в горах, в квітучій зелені Прикарпаття  сховалося «Дитяче селище Яблуниця» – табір відпочинку та оздоровляння  для дітей, побудований Caritas-Spes. Саме це казкове місце обрали для відзначення 20-річчя Caritas-Spes в Україні.

Урочисті заходи, що  відбулися 28-го травня, проходили в теплій атмосфері дружнього спілкування людей, об’єднаних однією метою – нести добро, милосердя та надію в наш світ.  Гості та спонсори з’їхалися з усіх куточків України, Європи та США.

Святкування почалося з Святої Меси, яку провадив архієпископ митрополит Львівської архідієцезії Мечислав Мокшицький.

Єпископ Станіслав Широкорадюк, президент Caritas-Spes словами святого Петра висловив всю сутність діяльності Caritas-Spes в Україні – “Краще давати, ніж брати”. Адже немає кращого покликання, ніж творити добро і служити людям.

По закінченню меси архієпископ Мечислав оголосив про складання повноважень президента місії єпископом Станіславом та призначення на цю посаду отця Петра Жарковського, якому вручили булаву, як традиційний символ влади в Україні.

Офіційну презентацію Caritas-Spes у своєму, як завжди, неповторному та яскравому стилі, провадив генеральний секретар місії, отець Віктор Симон, який згодом представив присутніх спонсорів. Постійно лунали  слова вдячності на таку потрібну роботу єпископу Станіславу та побажання натхнення в подальшій роботі отцю Петру. Не обійшлося і без символічних подарунків та грамот.   

Святковість події доповнили своїми виступами учасники дитячих та молодіжних музично-танцювальних колективів Яблуниці. Веселий та заливистий дитячий гомін якнайкраще доповнював атмосферу свята.

Після концертної програми єпископа Станіслава обкидали різнокольоровими ниточками, як символ єднання – зі світу по нитці! З цього клубка ниток зробили подушку та подарували  єпископу на згадку.

Закінчення святкування відзначили запуском сотні кульок у нічне  українське небо…

1 June 2016
Donate
Система Orphus
Переверните устройство для лучшего отображения