Вибачте за незручності, сайт в розробці

У Києві освятили центр для родин та медично-діагностичний центр

22 жовтня на базі київського Соціально-пасторального Центру Йоана Павла ІІ «Релігійна Місія Карітас-Спес Україна» посвятила приміщення новоствореного Центру святого Мартіна, який спеціалізується на роботі з дітьми та їх родинами, а також Медично Діагностичного Центру святого Луки, який працює за партнерства Фонду сприяння розвитку медицини.

Також Місія спільно з Домом Святого Мартіна де Поррес підписали Меморандум про співпрацю у сфері соціального служіння та відкриття Центру Святого Мартіна у Києві.

Служіння Дому Святого Мартіна спрямоване, в першу чергу, на найслабших: хворих дітей з інвалідністю, дітей з багатодітних сімей або тих, хто перебуває у складних життєвих обставинах, особливо соціальних сиріт.

В іншому крилі Соціально Пасторального Центру Йоана Павла ІІ запрацює також Медично-Діагностичний Центр святого Луки. Спільні медичні виїзні акції «Карітас-Спес Україна» та Фонду сприяння розвитку медицини розпочались ще минулого року. Команда лікарів-волонтерів, за погодження із настоятелями римсько-католицьких парафій, приймала пацієнтів у храмових чи парафіяльних приміщеннях у різних куточках України. Загалом за листопад і грудень 2019 року понад 1200 осіб у 12 населених пунктах скористалися послугами з медичної діагностики. Було надано понад 10 000 медичних послуг та за призначенням лікаря отримали окуляри.

Парафії покривали тільки транспортні витрати й харчування лікарів. Для пацієнтів уся допомога була безоплатною. В центрі Святого Луки в Києві буде приймати пацієнтів стаціонарно. На початку лікарі працюватимуть 2 дні на тиждень.

3 листопада 2020