Запрошуємо до співпраці тренерів, експертів, менторів

Назва проекту: «Зміцнення місцевої самоорганізації та громадської активності в Україні»

Проєкт має сприяти соціальному та економічному розвитку України шляхом мобілізації ресурсів, зміцнення самоврядування та підтримки партнерства громад із владою, Римсько-Католицької Церкви та бізнесом в інтересах суспільства.

Мета проекту «Зміцнення місцевої самоорганізації та громадської активності в Україні» – створити та розвинути на базі регіональних осередків «Карітас-Спес Україна» 7 проєктних команд для навчання активних мирян у не менше як 40 римсько-католицьких парафіях у сфері соціального управління проектами та благодійної діяльності.

Дізнатися більше про наші цінності, місію та напрямки діяльності Ви можете, перейшовши за посиланням:

caritas-spes

Для виконання проекту «Зміцнення місцевої самоорганізації та громадської активності в Україні»  «Карітас-Спес Україна»  оголошує конкурс на пошук тренерів для проведення:

• серії тренінгів для тренерів (ТОТ) «Базові знання та навички проведення тренінгів з написання проєктів соціальної дії» та
  • «Осінньої проєктної школи»

А також запрошуємо до співпраці консультантів-експертів для підтримки та допомоги  учасникам «Осінньої проєктної школи» з написанням проєктів соціальної дії.

Цей конкурс оголошується як публічне повідомлення з метою забезпечення рівних можливостей у поданні заявок на фінансування для усіх зацікавлених організацій та їх представників, зареєстрованих в Україні.

Метою  серії тренінгів ТОТ  сформувати та навчити 7 команд лідерів проводити навчання/тренінги/семінари на місцях у своїх громадах з використанням інтерактивних методів навчання з написання проєктів соціальної дії (ПСД).

Орієнтовна кількість учасників: 12-20 осіб

Тренінги мають включати, але не обмежуватися наступними тематичними блоками:

• види та методи навчання дорослих
  • специфіка навчальної роботи онлайн
  • використання інтерактивних методів та онлайн інструментів
  • особливості роботи з навчально-інформаційним наповненням тренінгу (підготовка, сортування, сприйняття та засвоєння інформації)
  • практичні вправи

Тренінговий курс має складатися з трьох блоків – двох тренінгів для тренерів та практичного завдання:

• Тренінговий блок І:  Тренінг для тренерів «Базові знання та навички проведення тренінгів з написання проєктів соціальної дії», вересень 2020
  • Тренінговий блок ІІ: Проведення одного практичного заняття в рамках «Осінньої проєктної школи» (із модерацією консультантів-експертів), вересень-жовтень 2020
  • Тренінговий блок ІІІ:  Тренінг для тренерів «Аналіз проведення тренінгу та робота над тренерською майстерністю», жовтень 2020

Очікуємо, що навчання буде реалізовано вересні-листопаді 2020 року, буде включати в себе серію вебінарів, роботу з кейсами, опрацювання додаткового матеріалу між зустрічами, консультування учасників тощо, сумарно не менше 48 годин.

Метою  «Осінньої проєктної школи» ознайомити учасників тренінгу з особливостями розробки проєктних ідей та підготовки проєктних пропозицій для залучення фінансування ПСД  від донорів, що присутні в Україні та інституційних фондів ЄС.

Серед тем, які можуть бути включені у навчання:

• Що таке проєкт і які його складові
  • Як правильно визначити та сформулювати проблему проєкту, його цільові групи, мету, завдання та методи виконання проєкту
  • Які ресурси потрібні, аби виконати проєкт
  • Як розробити план виконання проєкту та окреслити очікувані результати реалізації проєкту
  • Практичні вправи, які навчать визначати та формулювати цілі, завдання, очікувані результати та потенційні ризики для реалізації проєкту.

Орієнтовна кількість учасників: 40-50 осіб

Очікуємо, що навчання буде реалізовано у вересні-жовтні 2020 року, буде включати в себе серію вебінарів, роботу з кейсами, опрацювання додаткового матеріалу між зустрічами, консультування учасників тощо, сумарно не менше 30 годин.  По закінченню навчання мають підготувати невеликі ПСД за підтримки консультантів-експертів проєкту.

Технічне завдання на розробку семінарів/тренінгів включає:

• Розробка орієнтовної програми семінарів/тренінгів з зазначенням основних питань, що розглядатимуться під час заходу.
  • Короткий опис ТОТ та Осінньої проєктної школи з зазначенням, які знання та навички отримають учасники (не більше 1 сторінки).
  • Підготовку тренінгових матеріалів для учасників (електронний варіант);
  • Підготовку презентацій в форматі MS PowerPoint;
  • Підготовку матеріалів для інтерактивних занять;
  • Безпосереднє проведення тренінгу відповідно до погодженої програми (з опцією коригування програмного наповнення відповідно до уточнених очікувань учасників та рекомендацій керівника проєкту).
  • Підготовку анкет для базової та фінальної оцінки знань;
  • Підготовку описового звіту про тренінг протягом 5 робочих днів після його завершення (звіт — окремий для кожного тренера).

Тренер/ка повинен/а  відповідати таким критеріям:

• розділяти наші цінності;
  • мати практичний досвід з вищевказаних тем не менше 5 років;
  • мати відмінні навички спілкування та презентації онлайн;
  • вільно володіти українською мовою;
  • мають бути сертифікованими тренерами;
  • мати досвід проведення принаймні двох тренінгів схожої тематики;
  • мати реалізовані проєкти, спрямовані на залучення громад
  • готовність до публічного згадування особи тренерів /організації в онлайн-публікаціях про тренінг (зокрема, шляхом розставлення теґів на фотографіях) та у звітних/презентаційних матеріалах причетних організацій

Кандидат на виконання функцій тренера може подавати свою кандидатуру для висвітлення як усіх, так і лише частини тем, які необхідно розкрити під час тренінгів, про що має бути зазначено ним самим у поданні.

Для участі в тендері просимо заповнити реєстраційну анкету:  https://bit.ly/30S7EDp

та надати такі документи:

• Попередній план тренінгів;
  • Резюме тренерів;
  • Цінову пропозицію у гривнях з урахуванням податків;
  • Контакти (адреса, телефон, електронна пошта).

Буде додатковою перевагою:

• Посилання на відгуки, рекомендації про надавача послуг
  • Комплексність пропозиції

Он-лайн тренінги будуть проводитися на платформі  Zoom «Карітас-Спес Україна». Подаючи документи Ви надаєте згоду на обробку персональних даних та запис вебінарів. Запис вебінарів може використовуватися для освітніх потреб «Карітас-Спес Україна».

Заявки приймаються до 12:00 (за київським часом) 21 серпня 2020 року на адресу:
communityservices@caritas-spes.org

Пропозиції можуть бути подані в будь-який час до зазначеного терміну. Пропозиції, які подані після зазначеного терміну розглядатися не будуть.

Повідомлення учасників конкурсних пропозицій 25 серпня 2020 р.

Проєкт «Розвиток місцевої самоорганізації та громадської активності в Україні» реалізується за підтримки уряду Німеччини та Фонду німецьких католиків «Реновабіс».

8 вересня 2020