Donate
ua en

«Ваша допомога – як відповідь на мою молитву…»

«Ваша допомога – як відповідь на мою молитву…»

«Слава Ісусу Христу! Шановна спільното «Карітас-Спес», дорогі польські родини! Хочу щиро подякувати кожному з вас, хто підтримує нас у такі складні часи. Завдяки коштам від проєкту «Родина Родині» ми придбали протиалергійні подушки для дітей, бо в сина від постійного перебування в підвалах у перші місяці війни загострилися прояви алергії. Купили також зимові чобітки для старшої доньки й поділилися допомогою на лікування онкохворих діток. Окрім того, я змогла придбати своїм дітям двобічний мольберт для малювання, який дуже виручає у періоди повітряних тривог, і конструктор, який допомагає залучити малечу до корисних занять у довгі зимові вечори без світла. Напередодні Різдвяних Свят хочемо побажати всім вам миру і добра. Нехай Господь стократ віддячить вам за допомогу й огорне своїми обіймами».

***

«Дуже дякую за те, що існує такий чудовий проєкт допомоги людям у біді. За отримані від проєкту «Родина Родині» кошти я зміг придбати дуже дорогі та життєво необхідні ліки для своєї літньої мами. Спасибі за вашу чуйність  і готовність безкорисливо прийти на допомогу. Саме завдяки таким людям, як ви, і тримається Католицька Церква, утверджується її душпастирська місія і стає привабливою її соціальна діяльність. Нехай Діва Марія охороняє вас, організацію «Карітас», цей проєкт і допомагає всім доброчинцям такої благородної справи!»

***

«Хочемо подякувати добродіям із програми «Родина Родині» за можливість придбати їжу та ліки. Завдяки коштам проєкту ми змогли отримати впевненість і надію на майбутнє. Хоча часи зараз важкі й щоденні новини постійно намагаються зруйнувати віру в добро, завдяки вам ми змогли відчути реальну підтримку. Нехай Господь благословить вас!»

***

«Я мама трьох неповнолітніх дітей, яких виховую сама. Молодша донька має інвалідність. Допомога від програми «Родина Родині» - як відповідь на мою молитву. За кошти, отримані від проєкту, я змогла придбати дрова. І тепер, коли через ворожі атаки й обстріли ми часто сидимо без світла, проте маємо в домі тепло. Завдяки вашій підтримці я змогла оплатити також харчування дітей в школі, придбати продукти та необхідні ліки. Щиро вам вдячна за підтримку у такий складний час. Нехай Господь воздасть вам за вашу доброту і благословить ваші родини та вашу країну!»

Це – лише маленька частка тієї щирої вдячності, яку ми отримуємо в листах від учасників польсько-українського проєкту «Родина Родині». 604 українських родин (1227 унікальних бенефіціарів), які постраждали внаслідок російської агресії й проживають на території Чернігівської, Київської, Черкаської та Житомирської областей, отримують у рамках проєкту щомісячну допомогу розміром 2200 грн на одного члена родини.

«Родина Родині» - проєкт, який ми здійснюємо у співпраці з Caritas Polska завдяки підтримці польських родин  та парафій Римсько-католицької церкви Польщі. Він –  один із багатьох проявів тієї потужної підтримки, яку найближчі західні сусіди надають українцям від перших днів війни.

Загалом Caritas Polska підтримує українців різними програмами. Тільки через Місію «Карітас-Спес Україна» це  і  400 вантажів[TK1]  з гуманітарною допомогою у вигляді харчових продуктів, засобів гігієни, теплих речей, генераторів, ковдр, спальних мішків, які ми отримали від Caritas Polska на допомогу українцям, яких зачепило лихо війни. Це і  12 800 коробок із харчами, засобами особистої гігієни та побутових речей у рамках проєкту «Пачка для України» - загальною вартістю 36 870 400 грн, які ми змогли передати до найбільш постраждалих регіонів, зокрема Харківщини, Дніпропетровщини, Миколаївської та Херсонської областей.

Це і допомога родинам у скруті, зокрема тимчасово переміщеним особам, на території Одеської й Миколаївської областей. За цим проєктом, фінансово підтриманим програмою «Польська допомога» від Міністерства Зовнішніх Справ Польщі, 430 родин (1293 унікальних бенефіціарів) упродовж трьох місяців дістали 2200 грн щомісячної підтримки на те, щоб пережити зиму.

І вже найближчим часом, завдяки підтримці Caritas Polska, плануємо відкрити 18 пунктів обігріву на понад 700 місць.

Ця підтримка від наших партнерів, їхня готовність бути поруч у такий непростий для України час – той місток, який дає надію і зміцнює віру в добро. І завдяки нашій співпраці стали можливими ті зміни в житті людей, які ми маємо можливість спостерігати і якими вони діляться з нами в своїх листах.

22 December 2022
Donate
Система Orphus
Переверните устройство для лучшего отображения