Відбувся стратегічний семінар для дієцезіальних директорів «Карітас-Спес»

Відбувся стратегічний семінар для дієцезільних директорів на якому обговорювалося питання впровадження механізму убезпечення для мережі «Карітас-Спес Україна».

Механізм убезпечення, являє собою систему захисту від сексуальної експлуатації та жорстокого поводження. Являє собою набір організаційних внутрішніх політик та процедур, як частини захисту, запобігання та реагування на випадки сексуальної експлуатації та жорстокого поводження, скоєні персоналом, волонтерами та працівниками програм та структур Місії. Убезпечення являє собою організаційне зобов'язання щодо захисту бенефіціарів від неприпустимої поведінки персоналу, та є вбудованим в організаційну культуру, політику та процедури. Учасники ознайомилися з механізмом та діями запобіганню жорстокому поводженню з дітьми, та незахищеними дорослими.

Система Убезпечення включає в себе також Механізм зворотного зв’язку для постраждалих, та відповідні моделі реагування на звернення, покарання винних й недопущення подібних історій в майбутньому. Планується, що Механізм зворотного зв’язку розпочне свою роботу вже з середини літа 2021 року.

19 листопада 2020