Розпочинаємо трирічний проєкт направлений на молодь та дітей

1 січня 2020 року Місія «Карітас-Спес» за підтримки уряду Німеччини та Фонду Німецьких Католиків «Реновабіс» розпочали Проєкт «Посиленя молодіжної соціальної роботи «Карітас-Спес» в Україні (2020-2022)».

Головною ціллю якого є: надання неблагополучним дітям та молоді в Україні можливості вільно розвивати свій потенціал та допомагати формувати суспільне життя в Україні.

Впродовж 3 років Проєкт буде спрямований на 4 основні вектори.

• У період літніх канікул щорічно зорганізуються табори тривалістю 12 діб для 900 дітей віком від 7 до 14 років. Діти, що візьмуть участь, походять з соціально незахищених родин, постраждалих внаслідок війни та переселенці.
  • В семи Римсько-Католицьких дієцезіях в Україні на місцевому рівні проводять курси, семінари, заходи та тренінги, на яких загалом 3000 молодих людей віком від 14 до 18 років навчаються під кваліфікованим керівництвом діяти на засадах соціальної справедливості. Основна увага приділятиметься заходам допомоги потребуючим людям, протидії бідності та заходам позашкільної освіти. З цією метою щороку проводитиметься 12 заходів в 7 дієцезіальних осередках «Карітас-спес», які будуть відбуватися у співпраці з молодіжною Комісією Конференції Єпископів України.
  • Проведення трьох восьмиденних навчальних курсів для підвищення кваліфікації керівників груп та організаторів дозвілля та заходів для дітей і підлітків (90 учасників віком від 18 до 25 років).
  • Проведення дев’яти триденних семінарів для підвищення кваліфікації 50 працівників навчально-оздоровчих закладів для дітей та підлітків в сфері адміністративних питань. Семінари проводять кваліфіковані викладачі з Української Соціальної Академії.
18 лютого 2020