Donate
ua en

Дитячий сміх під склепіннями Храму Божого…

Дитячий сміх під склепіннями Храму Божого…

Саме в такій теплій і благодатній атмосфері проходила благодійна акція «Подаруй ближньому свято!», що була організована спільно відделегованим від Місіонерів Облатів Непорочної Марії бр. Себастяном Янковським ОМІ до служіння вбогим  та Caritas-Spes Київсько-Житомирської дієцезії.

«Різдвяні та Новорічні свята- це час радості та сімейного затишку, – розповідає брат Себастьян – організатор акції, – це час, коли  нужденні особливо потребують нашої уваги та турботи. Тому ми звернулися до всіх небайдужих з проханням допомогти  соціально незахищеним та багатодітним сім’ям відчути радість новорічних свят».

Протягом місяця всі небайдужі приносили різноманітні  продукти для комплектування їх в продуктові пайки. Люди приносили консерви, олію, масло, крупи, солодощі…

За результатами проведення акції вдалося укомплектувати 90 пайків для безпритульних та 116 пакетів для багатодітних сімей.

Підсумок акції пройшов 23-го грудня в храмі св. Олександра. Зібралося багато людей, відчувалася святкова атмосфера радості. Кожен потребуючий отримав посильну допомогу, щоб гідно відзначити свята, а дітки раділи з солодких подарунків.

«Ми постійно намагаємося організовувати подібні локальні акції, – розповідає отець Віталій, директор Caritas-Spes Київсько-Житомирської дієцезії, – це сприяє зближенню нашої громади, розмиванню всіх умовностей на шляху добра і милосердя».

Наталія Миколаївна Бовтун, Голова Спілки організацій багатодітних сімей «ШАНС» Святошинського району Києва, яка раніше звернулася за  допомогою до Caritas-Spes, поділилася своїми враженнями про акцію: «Ми дуже вдячні за допомогу Caritas-Spes нашим маленьким підопічним. Ця зустріч залишила в дитячих серцях почуття злету та радості від можливості доторкнутися до світлого і чистого. В цей день діти 116-ти сімей відчули радість свят, що наближаються».

Запрошені родини відчували себе затишно і радісно, спілкувалися між собою, постійно лунав дзвінкий дитячий сміх та тупіт маленьких ніжок. «Приємно усвідомлювати, що такі зустрічі зближують людей і несуть добро в нас світ, ділиться пан Ігор Єрємєєв – батько трьох дітей, – моя сім’я сьогодні гарно провела час, дітки отримали солодкі подарунки. Приємно переконуватися,  що світ не без добрих людей».

Отець Віталій та брат Себастьян щиро подякували всім, хто допомагав у проведенні акції. Адже  завжди приємно, що  люди пам’ятають про милосердя і діляться добром. Саме діляться, а не віддають лишок. Це особливо важливо в наші важкі часи і маймо надію, що саме ці людські чесноти зроблять наш світ кращим.

4 January 2016
Donate
Система Orphus
Переверните устройство для лучшего отображения