Вибачте за незручності, сайт в розробці

Молодь

«Карітас-Спес Україна» стурбована ситуацією втечі інтелектуальних кадрів, а також тим, що нерідко молодь їде після першої освіти за наступною — до більш розвинених країн. Саме тому одним з пріоритетних напрямків роботи «Карітас-Спес Україна» вважає інвестицію в молодь.

Гуртожитки та стипендії для молоді

У 8 гуртожитках, які належать Місії, мешкає 187 студентів, які сплачують за проживання символічну суму. «Карітас-Спес Україна», утримуючи ці гуртожитки, інвестує в навчання молоді, а 130 талановитим молодим людям з бідних родин виплачує стипендії на здобуття освіти. Найбільшими спонсорами цієї програми 2019 року стали фонди Вілфріда та Марти Ензінгер («Die Wilfried und Martha Ensinger Stiftung») та «Кроссінґ бордерс» («Crossing Borders»).

У 2020 році
розпочався трирічний проект для молоді

Проєкт: «Посилення молодіжної соціальної роботи Карітас-Спес в Україні 2020-2021.

Від січня 2020 року Карітас-Спес Україна реалізує проєкт направлений на соціальне виховання молодих людей, котрі завдяки участі в ньому стануть соціально відповідальними та вмітимуть не тільки зауважувати проблеми навколо себе, а й реагуватимуть на них мудрими, добрими та продуманими діями.

В проекті
5840 молодих людей
готових змінювати світ, заплановано 252 соціальні заходи.
  • 2700 дітей 7-14 років, котрі навчаються та виховують соціальні навички під час літніх таборів.
  • 3000 молоді 14-18 років, котрі беруть на себе соціальну відповідальність та організовують заходи (активності) спрямовані на суспільне благо.
  • 90 молодих та найактивніших осіб 18-25 років, котрі навчаються лідерській майстерності, беруть участь у навчанні з підвищення соціальної компетенції, стають запальними аніматорами, керівниками груп. Створюють простір для Активностей в Дієцезіях РКЦ
  • 50 молодих працівників Карітас-Спес підвищують свою кваліфікацію у сферах соціального, кадрового та фінансового управління, боротьби з корупцією та запобігання сексуальному насиллю над неповнолітніми.

Проект реалізується за фінансової підтримки Уряду Німеччини, німецьких фондів «Реновабіс» та Кіндерміссіонсверк ді Штернзінгер.

Галерея
Cherish merciful love and hope in actions
Donate