Donate
ua en

Зустріч кардинала Пароліна з безпритульними

Зустріч кардинала Пароліна з безпритульними

Місцем зустрічі обрали храм св. Олександра, куди прийшло кілька сотень безпритульних Києва, якими опікується Карітас-Спес. На зустріч з найблищим соратником Папи Франциска люди чекали з нетерпінням і хвилюванням, а ще з відчуттям власної потрібності і важливості.

Очікування зустрічі проходило в теплій дружній розмові присутніх з Президентом  Карітас-Спес о. Петром Жарковський та бр. Себастіаном Янковським ОМІ, які навіть організували концерт гурту «Кана» для присутніх, а приємна прохолода Божого храму дала змогу особливо насолодитися музикою.

Тож, коли прибув кардинал – його зустріли щирі вітання та оплески.  

Вітаючи кардинала на українській землі о. Петро Жарковський наголосив, що допомога нужденним людям завжди була і залишатиметься одним із важливих напрямів діяльності Карітас-Спес: «Як церква має два крила, одне з яких – це віра, а інше – благодійність, які не можуть існувати одне без одного, так і наша організація має на меті духовне збагачення людей та посильну допомога всім потребуючим».

Бр. Себастіан, який власне втілює проект Карітас-Спес  опіки над безпритульними у розмові з кардиналом коротко розповів про кухню для нужденних та про велику радість, яку він та волонтери відчувають, допомагаючи потребуючим.

Кардинал, звертаючись до присутніх, передав їм найщиріші вітання від Папи Франциска і завірив, щоб Найсвятіший Отець завжди з тими, хто на собі відчув тяготи долі та бідність.  «Я радію, що сьогодні можу бути тут з вами. Папа Франциск передає свою близькість, солідарність та любов до всіх, хто страждає, хто є в потребі, – розповів кардинал, – я радію, що закінчую свій візит в Україну  саме зустріччю з вами – з людьми, які упревілейовані для понтифіка, з якими він заохочує бути блищими та допомагати».  

Присутні дякували кардиналу на теплі слова, бажали всіх благ, дарували квіти та навіть декламували патріотичні вірші.

21 June 2016
Donate
Система Orphus
Переверните устройство для лучшего отображения