Donate

Зустріч кардинала Пароліна з безпритульними

Місцем зустрічі обрали храм св. Олександра, куди прийшло кілька сотень безпритульних Києва, якими опікується Карітас-Спес. На зустріч з найблищим соратником Папи Франциска люди чекали з нетерпінням і хвилюванням, а ще з відчуттям власної потрібності і важливості.

Очікування зустрічі проходило в теплій дружній розмові присутніх з Президентом  Карітас-Спес о. Петром Жарковський та бр. Себастіаном Янковським ОМІ, які навіть організували концерт гурту «Кана» для присутніх, а приємна прохолода Божого храму дала змогу особливо насолодитися музикою.

Тож, коли прибув кардинал – його зустріли щирі вітання та оплески.

Вітаючи кардинала на українській землі о. Петро Жарковський наголосив, що допомога нужденним людям завжди була і залишатиметься одним із важливих напрямів діяльності Карітас-Спес: «Як церква має два крила, одне з яких – це віра, а інше – благодійність, які не можуть існувати одне без одного, так і наша організація має на меті духовне збагачення людей та посильну допомога всім потребуючим».

Бр. Себастіан, який власне втілює проект Карітас-Спес  опіки над безпритульними у розмові з кардиналом коротко розповів про кухню для нужденних та про велику радість, яку він та волонтери відчувають, допомагаючи потребуючим.

Кардинал, звертаючись до присутніх, передав їм найщиріші вітання від Папи Франциска і завірив, щоб Найсвятіший Отець завжди з тими, хто на собі відчув тяготи долі та бідність.  «Я радію, що сьогодні можу бути тут з вами. Папа Франциск передає свою близькість, солідарність та любов до всіх, хто страждає, хто є в потребі, – розповів кардинал, – я радію, що закінчую свій візит в Україну  саме зустріччю з вами – з людьми, які упревілейовані для понтифіка, з якими він заохочує бути блищими та допомагати».

Присутні дякували кардиналу на теплі слова, бажали всіх благ, дарували квіти та навіть декламували патріотичні вірші.

21 June 2016
Donate